Nis

Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Arapça Şiir Okuma kategorisinde Okulumuzu temsil edecek 8-G sınıfı Öğrencimiz MERYEM PAK´a katılacağı yarışmalarda başarılar diliyoruz.

Mrt

Değerler Eğitimi kapsamında yürüttüğümüz "Çarşamba Sohbetleri" Projemizin bu haftaki konusu "İmam hatipli Olma Bilinci" idi. Sohbete 5-F, 6-G, 7-E ve 8-A Sınıfı Öğrencilerimiz katıldı. Sohbette Rıdvan CENK Öğretmenimiz ve Zeytinburnu Kız Anadolu imam Hatip Lisesi Mezunu Medeniyet Üniversitesi Öğrencisi İrem YAMAN "İmam Hatipli Olmak Ne Demek? Neleri Yapmayı Gerektirir?" konularında öğrencilerimize bilgiler verdiler.

Rıdvan CENK Öğretmenimize ve Misafirimiz İrem YAMAN´ a teşekkür ederiz.

Mrt

Lise Tanıtım Gezileri kapsamında 26 Mart 2018 Pazartesi günü, 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik "Çapa fen Lisesi'ne bir gezi düzenlendi.

Rehber Öğretmenimiz Kübra DEMİRDİŞER  eşliğinde düzenlenen geziye toplam 18  Öğrencimiz katıldı.

Lise tanıtım gezilerinin öğrencilerimizin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve lise okul seçimlerinde yol gösterici olduğuna, yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerimizin motivasyonlarını artırdığına, bakış açılarını daha da genişlettiğine inanıyoruz.

Mrt

Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Cüneydi SADIKOĞLU ve Öğrencilerimiz  ebru çalışmalarına devam ediyorlar. Renklerin, boyaların suyla buluşması sonucu ortaya çıkan eserler panolarımızı süslüyor.

Bu güzel eserler için Öğretmenimizi ve Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Not: Sanal Tutsaklar-1 yazımızı okumadıysanız önce onu okumanız tavsiye edilir.

&&

Bu yazıyı hazırladığım zamanlarda medyada yer alan üçüncü sayfa haberi dikkatimi çekiyor. Polis bir aracı durdurarak şoförü gözaltına almak istiyor. Şoför bir baba, yanında 3-4 yaşlarında çocuğu var. Polise direniyor. Polis çocuğun korktuğunu görüyor ve adamı uyarıyor. Baba ne mi yapıyor?

Mrt

5-G Sınıfı Öğrencilerimizden Rümeysa CİCİ ve Feyzanur MOROVA Fen Bilimleri Öğretmenleri Selda UÇAR Rehberliğinde "Plastik Kapak Topla, Özgürce Hareket Etmelerini Sağla" sloganıyla kapak toplama kampanyası başlattılar.

Değerli Öğrencilerimiz ve Velilerimiz; sizler de İçtiğiniz su şişesinin ya da damacananın, zeytinyağınızın, meşrubatınızın kapağını atmak yerine biriktirirseniz ve okulumuza getirerek TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) logosu bulunan kutulara bırakırsanız,  engelli vatandaşlarımızın özgür kalmasına  yardımcı olabilirsiniz.

Bu kampanyada toplanan kapaklar Okul Müdürlüğümüz aracılığı ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği´ne gönderilecek ve kapakların   geri dönüşümü sayesinde elde edilecek gelirin tamamı; şu anda akülü ve manuel tekerlekli sandalyesine kavuşmayı bekleyen ortopedik engelli bireylerin, tek başına hareket etmesini, özgürce gezmesini sağlayacak, kişiyi hayatla buluşturacak.

Tüm Velilerimizi ve Öğrencilerimizi kapak toplayarak bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.

Mrt

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Hamide DURKAYA, 6-F Sınıfı Öğrencimiz Elif Naz BEKSARI´nın   ailesine "Misafirim Öğretmenim" Projesi kapsamında ziyaret gerçekleştirmiştir.

Ziyareti gerçekleştiren  Öğretmenimize, Öğretmenimizi misafir eden Velimize teşekkür eder, Öğrencimize başarılar dileriz.

Mrt

Bu yıl 9.su düzenlenecek olan  Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Arapça Şiir okuma kategorisinde Okulumuzu 8-G sınıfı Öğrencimiz MERYEM PAK temsil edecek.

Betül SEVER Öğretmenimiz rehberliğinde hazırlıklarını sürdüren Öğrencimize katılacağı yarışmalarda başarılar diliyoruz.

Mrt

ÇARŞAMBA SOHBETLERİ "Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu bilir."(Âli İmran Suresi 92)

Mrt

8-G Sınıfı Öğrencilerimiz Türkçe Öğretmenimiz Kezban ŞABAHAT Rehberliğinde İstiklâl Marşımızı daha iyi anlamak ve daha iyi yorumlamak amacıyla "İSTİKLÂL MARŞIMIZI ÖĞRENİYORUZ" panosu hazırladılar.Öğretmenimize ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

İstiklâl Marşımızın kabulünün 97. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz..

Mrt

Zeytinburnu Ortaokullar Arası Masa Tenisi Müsabakaları Küçük Erkekler Kategorisinde; Okulumuzu temsil eden Öğrencilerimiz Furkan ÖZKAYA, Yusuf Abdullah BACİK ve Ömer Faruk ÇITLAK İLÇE İKİNCİSİ OLMUŞTUR.

Öğrencilerimizi, Ailelerini ve Öğrencilerimizi yarışmaya hazırlayan Sevda AYDEMİR Öğretmenimizi tebrik eder, öğrencilerimize başarılarının devamını dileriz.

Mrt

6 Mart 2018 Salı günü Müdür Yardımcılarımız Yaşar GÜVEN, Özlem ERAVCI, Öğretmenlerimiz Bilal AKSU, Didem KENDİR, Fatma TAŞ, Hamide DURKAYA, Hülya ACUN, Kezban ŞABAHAT, Müge TÜRKOĞLU KARATAŞ, Saliha ŞEREF, Oğuzhan ŞAHİN ve Yusuf KIZILAY rehberliğinde Öğrencilerimizle Florya Havacılık Müzesi´ne gezi düzenledik.

Mrt

6 Mart 2018 Salı günü Müdür Yardımcılarımız Yaşar GÜVEN, Özlem ERAVCI, Öğretmenlerimiz Bilal AKSU, Didem KENDİR, Fatma TAŞ, Hamide DURKAYA, Hülya ACUN, Kezban ŞABAHAT, Müge TÜRKOĞLU KARATAŞ, Saliha ŞEREF, Oğuzhan ŞAHİN ve Yusuf KIZILAY rehberliğinde Öğrencilerimizle Florya Akvaryum´a gezi düzenledik.

Mrt

6 Mart 2018 Salı günü Müdür Yardımcılarımız Yaşar GÜVEN, Özlem ERAVCI, Öğretmenlerimiz Bilal AKSU, Didem KENDİR, Fatma TAŞ, Hamide DURKAYA, Hülya ACUN, Kezban ŞABAHAT, Müge TÜRKOĞLU KARATAŞ, Saliha ŞEREF, Oğuzhan ŞAHİN ve Yusuf KIZILAY rehberliğinde Öğrencilerimizle Florya Atatürk Deniz Köşkü gezi düzenledik.

Mrt

"İstiklâl Marşı´nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü" etkinlikleri kapsamında okulumuzda 5 Mart 2018 Pazartesi Günü okulumuzun konferans salonunda İstiklâl marşı´nı Güzel Okuma Yarışması düzenledik.