T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - TOKİ Seyit Nizam Şehit Semih Balaban İmam Hatip Ortaokulu

Plastik Kapak Topla, Özgürce Hareket Etmelerini Sağla

     5-G Sınıfı Öğrencilerimizden Rümeysa CİCİ ve Feyzanur MOROVA Fen Bilimleri Öğretmenleri Selda UÇAR Rehberliğinde "Plastik Kapak Topla, Özgürce Hareket Etmelerini Sağla" sloganıyla kapak toplama kampanyası başlattılar.

     Değerli Öğrencilerimiz ve Velilerimiz; sizler de İçtiğiniz su şişesinin ya da damacananın, zeytinyağınızın, meşrubatınızın kapağını atmak yerine biriktirirseniz ve okulumuza getirerek TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) logosu bulunan kutulara bırakırsanız,  engelli vatandaşlarımızın özgür kalmasına  yardımcı olabilirsiniz.

    Bu kampanyada toplanan kapaklar Okul Müdürlüğümüz aracılığı ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği´ne gönderilecek ve kapakların   geri dönüşümü sayesinde elde edilecek gelirin tamamı; şu anda akülü ve manuel tekerlekli sandalyesine kavuşmayı bekleyen ortopedik engelli bireylerin, tek başına hareket etmesini, özgürce gezmesini sağlayacak, kişiyi hayatla buluşturacak.

    Tüm Velilerimizi ve Öğrencilerimizi kapak toplayarak bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.

"Kapaklar nasıl sandalyeye dönüşüyor?

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne ulaşan kapaklar önce tartılır ardından gönderen kişinin iletişim bilgileri ile kayıt altına alınır. Daha sonra içindeki yabancı maddelerden ayrıştırılan kapaklar anlaşmalı geri dönüşüm firmasına tekrar tartılarak ve faturalandırılarak teslim edilir. Elde edilen gelir, kampanya hesabı aracılığı ile teslim alınarak ihtiyaç sahiplerinin akülü ve manuel sandalye satın alımları gerçekleştirilir. Sandalye teslimleri TOFD tarafından belirlenen kriterler ve evrakların teslimi ile yapılır." Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği22-03-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.03.2018 - Güncelleme: 17.02.2024 11:53 - Görüntülenme: 968
  Beğen | 11  kişi beğendi