T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - TOKİ Seyit Nizam Şehit Semih Balaban İmam Hatip Ortaokulu

ÇARŞAMBA SOHBETLERİ

Çarşamba sohbetlerimizin bu haftaki konusu "İSRAF VE TASARRUFUN ÖNEMİ" idi. Okul Müdürümüz Nureddin YILMAZ ve Emekli Meslek Dersleri  Öğretmeni Rıdvan CENK Öğretmenimiz sohbetlerine;

  "Müminler öyle kimselerdir ki, sarf ettikleri zaman ne israf ederler ne de cimrilik ederler. İkisi arasında orta bir yol tutarlar." (Furkan: 67)

"Yiyiniz, içiniz, fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez." (A'raf Suresi: 31) ayet-i kerimelerini okuyarak başladılar.

      

 

  "İsraf, lüzumsuz ve ölçüsüz harcamanın adıdır. Cimrilik gibi bu da bir hastalıktır.İsraf, bir şeyi lüzumundan fazla harcamak, yok etmek demektir. Elektriği, suyu, ekmeği, yiyecekleri, kıyafetleri, zamanı... gereksiz yere tüketmek veya çöpe atmaktır.. İsraf, insan ömrünün heder edilmesidir. İsraf insani duyguları zayıflatır, toplum değerlerini alt üst eder. Toplumun geri kalmasına, kişilerin fakirleşmesine neden olur.Dinimiz; gereksiz, faydasız yerlere yapılan lüzumsuz harcamaları yasaklamıştır.

 

   Peygamberimiz (SAV); "Tasarruf eden sıkıntı görmez" diyerek tasarrufun, tutumlu harcamanın, ölçülü tüketip, ölçülü yaşamanın insanların, ailelerin hatta toplumların güvencesi olacağını ifade etmiştir." sözleriyle sohbetine devam ettiler.

 

     Rıdvan CENK Hocamız; "Unutmayın çocuklarım, Müslüman israf etmez, tasarruf eder ve hiçbir kaynak sınırsız değildir, bunu düşünerek yaşayalım" diyerek sözlerini tamamladı.

 

     Sohbetin sonunda öğrencilerimizin soruları cevaplandırıldı ve sohbet ikramları dağıtıldı.

 

    Okul Müdürümüz Nureddin YILMAZ'a ve Rıdvan CENK Öğretmenimize bu güzel sohbet için teşekkür ederiz.

 

 

22-12-201722-12-201722-12-201722-12-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.12.2017 - Güncelleme: 24.09.2022 14:43 - Görüntülenme: 939
  Beğen | 5  kişi beğendi